Принцип роботи автоклава електричного. Як правильно робити консервацію

замовити автоклави для консервування
Зміст

Останнім часом ті, хто захоплюються домашнім консервуванням, відкривають для себе всі переваги від використання побутових автоклавів для термообробки продуктів. Стерилізація в автоклаві дозволяє істотно прискорити процес приготування м’ясних, овочевих, грибних і рибних консервів, а також дає можливість готувати різні види соусів, морсів і т.д.

В інтернет-магазині Садовод ви можете вибрати і замовити автоклави для консервування на найвигідніших для себе умовах, з урахуванням робочих характеристик і типу обладнання.

Автоклав – що це, і для чого він потрібен

Одна з проблем, з якими стикаються любителі консервації – складність термообробки м’ясних і рибних продуктів. Найчастіше доводиться тривалий час піддавати їх нагріванню, водночас отримані консерви не завжди вирізняються приємним смаком. Якщо використовувати автоклав, можна значно прискорити приготування консервів, при цьому ви зможете отримати смачний продукт із тривалим терміном зберігання.

Типовий автоклав – це аналог варильного бідона, всередині якого підтримуються оптимальні умови для термообробки продуктів під час консервації. Зокрема, досягається температура, вища за точку кипіння води (рекомендований температурний діапазон для більшості продуктів становить +110/115°С).

Як користуватися автоклавом

Принцип роботи автоклава полягає в не надто тривалій (як правило, не більше години) обробці закатаних скляних банок з продуктом, який передбачається піддавати консервації. Для цього, тару поміщають всередину варильної камери і заливають водою так, щоб усі банки були повністю покриті нею. Камеру щільно закривають кришкою з ущільнювальною прокладкою, щоб домогтися повної герметичності. Далі за допомогою автомобільного насоса накачують через спеціальний штуцер необхідний тиск (1 атм).

Останній етап – автоклав ставлять на газову плиту, якщо йдеться про просту модель, розраховану на використання непрямих джерел нагріву, або під’єднують до електромережі, якщо використовується апарат із вбудованим нагрівальним елементом.

Незалежно від того, як влаштований автоклав, принцип роботи полягатиме у швидкому досягненні необхідної температури всередині варильної камери, щоб продукти піддавалися термообробці. За рахунок більш високого тиску температура кипіння зростає, завдяки чому навіть найжорсткіше і найжилавіше м’ясо швидко розм’якшується, не кажучи вже про рибу та овочі.

Знаючи, як працює автоклав, користувач може підібрати найсприятливіший режим готування, контролюючи показники температури і тиску всередині камери за допомогою вбудованих приладів (термометра і манометра відповідно).

Який автоклав кращий

Вибираючи, який автоклав краще купити, потрібно враховувати відмінності в конструкції електричних і газових моделей. Найпростішим варіантом є газовий автоклав, ціна якого доступна кожному покупцеві.

Більш універсальним є електричний автоклав – дане обладнання може працювати в режимі звичайного, а також допускає роботу при підключенні до побутової електромережі 220В. Якщо у вас немає газової плити, то апарат із вбудованим ТЕНом є оптимальним вибором для придбання. Ви зможете використовувати його в будь-яких умовах, зокрема на дачі або на садовій ділянці, за умови, що є можливість підведення електроживлення.

Де можна автоклав купити за низькою ціною

Якщо ви зацікавлені в придбанні автоклава для домашнього консервування на вигідних умовах, рекомендуємо зробити покупку на сайті https://sadovod.in.ua. Тут пропонується великий вибір обладнання для термообробки за низькою ціною, також можна відзначити й інші переваги сервісу:

  • У наявності газові та електричні автоклави українського виробництва;
  • Можна замовити автоклав з вуглецевої або нержавіючої сталі;
  • Великий вибір моделей, що розрізняються місткістю;
  • Можливе придбання товарів з доставкою по Україні.

На будь-який автоклав купити який можна на сайті, діє офіційна гарантія виробника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *