Як вибрати професійний ніж для кухні

Зміст

Володіння професійними інструментами на кухні дозволяє значно покращити свої кулінарні здібності. Коли ніж відповідає вимогам до якості та зручності, готувати з ним значно легше та швидше. Звичайно, найкращім рішенням буде купити набір професійних ножів, щоб мати у своєму розпорядженні інструменти різноманітних розмірів і призначення. Обрати такі аксесуари для кухні не так складно, якщо звертатися до професійного виробника або постачальника відповідної продукції. Проте все ж варто знати основні особливості вибору такого кухонного начиння.

Як вибрати ніж за якістю

Щоб ніж служив довго та ефективно варто приділити увагу декільком параметрам. Серед них:

  • гострота леза;
  • довготривалий строк експлуатації;
  • зручність тримання в руці;
  • легкість маніпулювання;
  • безпечність використання;
  • відповідність геометрії.

Ножі відрізняються матеріалами виготовлення. Одним з найкращих є високовуглецева сталь. Вона демонструє бездоганну міцність та довговічність. Високий показник твердості забезпечує тривалий термін експлуатації перед необхідністю виконання заточування.

Вибір ножа за видом

Професійні шеф-кухарі використовують різноманітні види кухонних ножів:

  • Кухарський – має лезо товщиною 2-4 мм, зручну рукоять, довжину від 15 до 30 см, використовується для шаткування зелені, м’яса та овочів.
  • Обвалочний – використовується для зрізання м’яса з кістки, має довжину від 10 до 23 сантиметрів, довге підтягнуте догори вістря, вузький клинок з розширенням біля рукояті, вигнуту ріжучу кромку.
  • Філейний – призначений для філеювання або ж тонкої нарізки риби та м’яса, має довге тонке і гнучке лезо (іноді з жолобками) довжиною 10-23 см.
  • Оброблювальний – для обробки м’яса, має клинок зігнутої форми, особливо зручний для роботи з жорстким та жилистим м’ясом, довжина 15-25 см.
  • Сантоку – японський ніж із вузькою ручкою та широким лезом, що дозволяє легко порубити, пошаткувати, нарізати найрізноманітніші типи продуктів, стандартна довжина складає 17 см, ріжуча кромка дуже тонка та гостра.
  • Сокирка – призначений для обробки великих шматків м’яса, риби, птиці, здатен легко розрубувати кістки, хрящі, сухожилля, має широке лезо (зі скошеним краєм) довжиною від 15 до 20 см.

Які ще різновиди бувають

На професійній та звичайній кухні можна також використовувати наступні ножі:

  • для стейків;
  • для хліба;
  • для чищення овочів;
  • для сиру;
  • для томатів та інших м’яких овочів;
  • для масла;
  • універсальний ніж.

Навіть на звичайній кухні знадобляться кілька з вищеназваних різновидів.

Де купити професійні кухонні ножі

В залежності від поставлених задач можна обрати той чи інший ніж. Варто віддавати перевагу інструментам з довговічного матеріалу та із відповідною заточкою. Купити якісні ножі можна в інтернет-магазині bergner.ua, де представлений широкий асортимент для любителів та професіональних кухарів. Якщо у покупця є сумніви стосовно вибору, консультант магазину допоможе підібрати відповідний до вимог варіант. Усі замовлення обробляються швидко та відправляються з доставкою у будь-яке місто України.

Обираючи ножі високої якості, можна забезпечити важливу умову для приготування найвимогливіших страв та значно спростити цю задачу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *