Торт для дітей: смачні і безпечні рецепти

Зміст

Малюки досить вимогливі до вибору десертів. І якщо шкідливий шоколад вони готові їсти в необмежених кількостях, то корисні солодощі часто залишаються поза увагою. Але за бажання можна легко приготувати смачний торт на дитяче свято, який потішить не тільки оформленням, а й складом. Для цього знадобиться базовий набір техніки: блендер і міксер кухонний, а також вибір одного з перевірених рецептів.

Основні правила приготування тортів для дітей

Плануючи самостійно займатися створенням десерту, важливо неухильно дотримуватися таких рекомендацій:

  • мінімум цукру – домогтися потрібних смакових характеристик допоможуть фрукти, джеми або мед;
  • відсутність штучних добавок – барвники легко замінити: ягідний, буряковий, морквяний або шпинатний сік відмінно впорається з цим завданням;
  • якісні інгредієнти – економія недоцільна, важливо використовувати виключно свіжі продукти.

Краще відмовитися від потенційних алергенів, серед яких: горіхи, цитрусові та ківі, щоб усі учасники свята могли спробувати запропоновані ласощі.

Торт із сиром без випічки

Один з найпростіших рецептів – з м’якою і ніжною текстурою, який припаде до душі навіть дітям, які не вживають кисломолочних продуктів. Основні інгредієнти:

  • сир;
  • молоко;
  • сметана або йогурт;
  • упаковка дитячого печива;
  • мед або цукор;
  • свіжі фрукти.

Десерт легко адаптувати під будь-яку кількість наявних інгредієнтів. Сир потрібно збити зі сметаною або йогуртом та обраним підсолоджувачем у блендері. Має вийти щільна, густа, а головне однорідна маса. Процес складання торта:

  1. По черзі занурювати кожне печиво в молоко, викладаючи на дно форми.
  2. Залити сирною масою.
  3. Додати фруктовий прошарок (шматочками або у вигляді пюре).
  4. Повторити послідовність і завершити фінальним шаром печива.

Залишається лише помістити готовий торт у холодильник на 3-4 години для застигання та прикрасити ягодами чи фруктами – і можна подавати на стіл.

Шпинатний торт із крем-сиром

Чудовою альтернативою класичному бісквіту може стати його більш корисний аналог. Для цього знадобляться такі продукти:

  • шпинат – 200 грам;
  • рослинна олія – 160 мл;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • цукор – 160 грам;
  • борошно – 200 грам;
  • лимонний сік – 3 столові ложки;
  • розпушувач – 11 грамів.

Для посилення смаку можна додати ванільний цукор або екстракт, а також лимонну цедру. Щоб приготувати коржі, потрібні три простих дії:

  1. Шпинат, олію і лимонний сік подрібнити в чаші блендера до єдиної консистенції.
  2. Міксером збити яйця з цукром до повітряної піни.
  3. З’єднати всі компоненти, додати борошно та розпушувач, ретельно перемішати.

Із заданого переліку інгредієнтів виходить 3 коржі. Час випічки – близько півгодини на 180 градусах (все залежить від характеристик духовки). Для приготування крему можна використовувати сметану, але ніжніший десерт виходить на основі крем-сиру або вершків. Буде потрібно лише збити компоненти на середній швидкості до гладкості та легкості – близько 7-10 хвилин. Після складання торт повинен просочитися не менше 2-х годин – і діти будуть у захваті від яскравих ласощів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *