Чи можна приготувати щось смачне з кабачків?

Чи можна приготувати щось смачне з кабачків?
Зміст

Кабачки – це універсальний овоч, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Вони легко засвоюються, мають низьку калорійність та багаті на вітаміни і мінерали. У цій статті ми розглянемо що можна приготувати з кабачків.

1. Кабачкові оладки

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка
  • 1 яйце
  • 3 столові ложки борошна
  • 1 маленька цибулина
  • Сіль і перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Натерти кабачки на великій тертці, посолити і залишити на 10 хвилин.
  2. Віджати сік з натертих кабачків.
  3. Дрібно нарізати цибулю.
  4. Змішати кабачки, цибулю, яйце та борошно до однорідної маси. Додати сіль і перець за смаком.
  5. Розігріти олію на сковороді.
  6. Смажити оладки з обох сторін до золотистої скоринки.

2. Кабачковий крем-суп

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачка
  • 1 картоплина
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 500 мл овочевого бульйону
  • 200 мл вершків
  • Сіль і перець за смаком
  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Нарізати кабачки, картоплю, моркву і цибулю кубиками.
  2. У великій каструлі розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до прозорості.
  3. Додати моркву і часник, обсмажувати ще 2 хвилини.
  4. Додати кабачки і картоплю, залити овочевим бульйоном.
  5. Довести до кипіння і варити на середньому вогні до м’якості овочів.
  6. Збити суп блендером до однорідної консистенції.
  7. Додати вершки, сіль і перець, довести до кипіння, але не кип’ятити.

3. Запечені кабачки з сиром

Інгредієнти:

  • 2 великі кабачка
  • 150 г твердого сиру
  • 2 зубчики часнику
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець за смаком
  • Свіжа зелень для подачі

Приготування:

  1. Нарізати кабачки кружечками товщиною близько 1 см.
  2. Натерти сир на дрібній тертці.
  3. Дрібно нарізати часник.
  4. Розкласти кабачки на деко, змащене оливковою олією.
  5. Посипати кабачки часником і сиром.
  6. Запікати в розігрітій до 200°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
  7. Подавати з дрібно нарізаною свіжою зеленню.

4. Кабачкові рулетики з куркою

Інгредієнти:

  • 2 великі кабачка
  • 300 г курячого філе
  • 100 г вершкового сиру
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль і перець за смаком
  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Нарізати кабачки тонкими довгими смужками.
  2. Куряче філе нарізати тонкими шматочками, приправити сіллю і перцем.
  3. Змішати вершковий сир з дрібно нарізаним часником.
  4. На кожну смужку кабачка викласти трохи вершкового сиру і шматочок курки.
  5. Скрутити кабачок рулетиком і закріпити зубочисткою.
  6. Розігріти оливкову олію на сковороді і обсмажити рулетики з усіх сторін до готовності.

5. Кабачковий торт з овочами

Інгредієнти:

  • 2 великі кабачка
  • 2 помідори
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 200 г сметани
  • 2 яйця
  • 3 столові ложки борошна
  • Сіль і перець за смаком
  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Натерти кабачки на великій тертці, посолити і залишити на 10 хвилин.
  2. Віджати сік з натертих кабачків.
  3. Додати яйця, борошно, сіль і перець, добре перемішати.
  4. Вилити тісто в змащену олією форму для випічки.
  5. Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин.
  6. Нарізати овочі кубиками і обсмажити на оливковій олії до м’якості.
  7. Вийняти основу з кабачків з духовки, викласти на неї овочі і знову запікати 15 хвилин.
  8. Подавати торт, прикрашений свіжою зеленню.

Кабачки – це справжній скарб на кухні, що дозволяє створювати неймовірно смачні та корисні страви. Використовуючи ці прості рецепти, ви зможете здивувати своїх рідних та друзів новими кулінарними шедеврами. Спробуйте приготувати кабачкові оладки, крем-суп, запечені кабачки з сиром, рулетики з куркою або кабачковий торт з овочами, і ви переконаєтесь, наскільки різноманітними можуть бути страви з цього чудового овочу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *