Бальзам для губ чи гігієнічна помада: чим краще користуватися

Зміст

Шкіра губ потребує особливого догляду, адже вона є дуже тонкою та ніжною. Для неї рекомендується використовувати спеціальні бальзами для губ та гігієнічну помаду. Чим вони відрізняються та який засіб краще вибрати — розповідаємо в цій статті.

Що являє собою бальзам для губ

Бальзам — це засіб на основі жирів і масел, призначений для зволоження, пом’якшення та захисту шкіри губ. Його основною функцією є запобігання сухості та тріщинам, особливо в холодну пору року. До складу засобу часто входять:

  • натуральні олії (какао, ши, мигдаль);
  • віск;
  • екстракти трав;
  • вітаміни та інші компоненти, що живлять і відновлюють шкіру.

Однією з головних переваг бальзаму є його здатність утворювати захисний бар’єр, що утримує вологу і не дає шкірі пересихати. Завдяки цьому він не лише захищає шкіру, але й зволожує та живить її, тим самим сприяючи загоєнню пошкоджень та покращенню кровопостачання.

Для чого потрібна гігієнічна помада

Гігієнічна помада — це засіб для захисту губ у твердій формі. Вона створює на їх поверхні захисну плівку, яка запобігає пересиханню шкіри. Також вона може мати сонцезахисні властивості (SPF), що бережуть шкіру від ультрафіолетових променів.

Часто цей засіб буває ароматизованим або з відтінком. Це додає губам легкого кольору без використання декоративної косметики. Загалом він більше підходить для повсякденного використання та забезпечує тривалий ефект зволоження.

Що краще вибрати — бальзам чи гігієнічну помаду

Бальзам і гігієнічна помада — два популярних засоби догляду, які часто використовуються для зволоження та захисту. Попри схожість, ці продукти мають певні відмінності:

  1. Форма. Бальзам доступний у спеціальних тюбиках із щіточкою-аплікатором для комфортного та рівномірного нанесення. Натомість помада має тверду форму.
  2. Тривалість дії. Завдяки щільній текстурі бальзам довше залишається на шкірі, що дозволяє глибше її живити.
  3. Функціональність. Гігієнічна помада частіше містить SPF і може надавати легкого кольору, тоді як її аналог більше зосереджений на інтенсивному відновленні.

Якщо ви шукаєте засіб для щоденного використання, який захистить губи від сухості та сонячних променів, тоді слід звернути увагу на гігієнічну помаду. Для захисту та відновлення шкіри варто придбати спеціальний бальзам із натуральними оліями та високим рівнем зволоження. Допомогти у виборі відповідного засобу може сервіс підбору професійного догляду A’s Laboratory.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *