Будь-який харчоблок не може існувати без застосування спеціального обладнання, серед якого можна виділити стелажі для харчблоку, які застосовуються для максимально зручного зберігання інвентаря, посуду та продуктів харчування. Дотримуватися оптимальних санітарно-гігієнічних норм та вдало організувати робоче місце можна, якщо відповідально підійти до процесу вибору такого варіанту обладнання.
Основні різновиди стелажів для харчоблоку
У тому випадку, якщо виникає нагальна потреба здійснити купівлю стелажів для харчоблоку, спочатку потрібно поглянути на те, що у продажу вони можуть бути представлені різними категоріями в залежності від матеріалу, з якого вони виготовлені та конструктивним особливостям. По конструкції можно придбати такі варіанти стелажів:
- збірно-розбірні – показують високі показники зручності під час виконання монтажних робіт та при транспортуванні, так як в залежності від фактичних потреб можуть змінювати власну конфігурацію;
- цілісні – мають високі показники стійкості та міцності, тому досить часто застосовуються для постійного розміщення;
- пересувні – їх переміщення по кухні полегшується за рахунок того, що вони мають спеціальні колеса для зручності використання;
- стаціонарні – процес їх фіксації здійснюється на одному місці, що забезпечує їх надійність та стабільність;
- настінні – за рахунок їх використання здійснюється суттєва економія місця за рахунок того, що відбувається їх кріплення до поверхні стіни.
Якщо ж звертати увагу на матеріал, з якого виготовлено обладнання, то тут можна виділити нержавіючу сталь та оцинковану сталь, яка має спеціальне полімерне покриття. Звичайна нержавіюча сталь забезпечує довговічність, стійкість до процесу корозії, а також гігієнічність. Якщо ж обирати стелажі із оцинкованої сталі з полімерним покриттям, то таке обладнання показує високі показники стійкості до різних варіантів зовнішнього впливу.
Як правильно здійснити вибір стелажів для харчоблоку?
При потребі придбати стелажі для подальшого розміщення в харчоблоках, під час вибору варто керуватися наступними рекомендаціями:
- визначення ключового призначення стелажів – це може бути зберігання кухонного обладнання, посуду чи продуктів харчування;
- врахування умов експлуатації – на конструктивні особливості обладнання та на вибір матеріалу, можуть впливати такі ключові фактори, як температура повітря у приміщенні, вологість та інші критерії;
- планування раціонального використання вільного простору у приміщенні – дуже важливо обирати саме ті стелажі, які будуть оптимально вписуватися в загальний план кухні з забезпеченням зручного доступу до різних процесів.
Збільшити показники ефективності роботи персоналу та зберегти необхідні санітарно-гігієнічні норми можна, якщо відповідально віднестися до процесу вибору такого обладнання. На сайті нашого інтернет-магазину можна підібрати стелажі для супермаркету, харчоблоку та інших місць по доступній вартості, яка сподобається кожному потенційному клієнту.