Всі секрети салату Цезар

Зміст

Ті хто полюбляють куховарити, як правило, часто продивляються різноманітні рецепти. Одним з класичних салатів на сучасному столі є цезар. На перший погляд його рецепт простий, проте чомусь в одних кухарів він виходить краще та смачніше, ніж в інших. Це пов’язано із тим, як саме іде процес приготування та який рецепт цезаря з куркою використовується. Важливо приділити увагу кожному інгредієнту, щоб загальний результат був вдалим.

Найпоширеніші помилки при приготуванні Цезарю

В той час як кожен гурман може додавати до рецепту певні нотки, основний план приготування для загального столу залишається незмінним. Перш за все варто сказати, що в традиційний рецепт Цезарь Кардінні (який винайшов цей салат) не додавав ні курки, ні анчоусів, ні креветок, які сьогодні інколи додають в страву. До першого рецепту входили наступні інгредієнти:

  • салат ромен;
  • тертий пармезан;
  • крутони – легко обжарені кусочки хлібу;
  • соус з яєчних жовтків, часнику, оливкової олії та вустерського соусу.

Тому першою помилкою є підміна складових. Експерименти звісно ніхто не забороняє, проте якщо ви готуєте цезар вперше і в холодильнику немає необхідних інгредієнтів, то варто підготуватися та купити їх.

Частіше за все господині роблять наступну невдалу підміну:

  • замість пармезану використовують сулугуні або ж копчений сир;
  • замість білого хліба використовують інший;
  • замість ромену звичайне салатне листя;
  • вустерський соус заміняють соєвим.

Цей підхід не можна практикувати, бо смак салату вийде зовсім не таким, як в оригіналі.

Як приготувати крутони

Відносно хліба потрібно обов’язково обирати білу булку свіжу або вчорашню. Ні в якому разі не можна використовувати сухарі. Хліб ріжуть не соломкою, а саме кубиками. Обсмажувати його слід на мінімальній кількості олії, всього кілька крапель. Не можна доводити крутони до сильної черствості. Достатньо отримати скоринку, а всередині хліб залишитись м’яким. Такі крутони будуть танути в роті та гарно доповнять смак.

Коли додавати соус

Соус має нагадувати по консистенції рідкий майонез. Проте важливіше знати, коли додавати соус. Цей секрет дозволить забезпечити найсвіжіший вигляд салату. Щоб листя не виглядало в’ялим, а вигляд страви був максимально презентабельним, соус додають буквально за одну хвилину до подачі на стіл. Так можна забезпечити хрусткість кожної складової та загальну свіжість. Якщо ж полити страву соусом раніше, то крутони стануть м’якими та перетворяться на кашу, листя пустить багато соку, а на вигляд вміст тарілки залишить бажати кращого.

Які заміни можна зробити

Якщо дуже хочеться зробити цезар, а інгредієнтів не вистачає, то можна все ж таки зробити певні заміни:

  • на заміну пармезану можна використати твердий сир;
  • замість ромену можна використати салат айсберг.

На цьому варіанти заміни закінчуються. Якщо і цього немає, то ресторатори рекомендують не вигадувати більше ніяких замін, а краще взагалі обійтись без відсутніх інгредієнтів.

Притримуючись вищевказаних порад, можна забезпечити гарний результат приготування цезару, який дозволить подарувати радість та насолоду домочадцям або гостям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *