Готувати сендвічі — це більше, ніж просто чимось намастити шматок хліба. Якщо поставитися до сендвічів як до повноцінної й корисної страви, вони займуть заслужене місце у ваших щоденних раціонах.
Для любителів шаурми, стрит-ролів рекомендуємо замовити у Львові курячий шашлик з доставкою: готове соковите м’ясо з мангала просто загорніть у лаваш і смакуйте! Такий обід буде й корисним, і збалансованим. А в цілому на роботу, пікнік, у школу збирайте різні види сендвічів!
4 варіанти бутербродів на кожен день:
- Бутерброди із хумусом.
Два шматки хліба (60-70 г) намастіть 2 ст.л. хумусу. Викладіть наверх частинки болгарського перцю та свіжого огірка, смужки свіжої моркви, збризніть лимонним соком та накрийте кожен сендвіч листям салату латук. Якщо до хумусу додати буряковий сік, бутерброд вийде яскравим і сподобається дітям.
2. З карамелізованою цибулею.
Велику цибулину очистьте, наріжте тонкими півкільцями. Розігрійте сковороду, влийте оливкову олію навпіл із вершковим маслом. Висипайте цибулю й обсмажуйте приблизно 5 хв до золотистого кольору. Цибулю треба постійно перемішувати. Тоді додайте чайну ложку цукру (краще брати коричневий) та карамелізуйте, поки цибуля стане коричневою.
Хліб змастіть майонезом, готову цибулю викладайте на хліб, додайте слайси томата й листя салату. Можна підсмажити бекон до хрумкості й викласти на цибулю або узяти готовий ростбіф, варене куряче філе. Однак, і просто грінки з такою цибулею смакуватимуть.
3. Бутерброд з тунцем і каперсами.
Консервований тунець (80-100 г) змішайте зі столовою ложкою майонезу. Додайте дрібно нарізані кубиком 40 г оливок та 1 ст.л. каперсів, змішайте з тунцем.
Цією сумішшю змастіть шматочки хліба. На тунець кладіть слайси свіжого огірка, листя салату латук. За бажання збризніть лимонним соком. Щоб маса трималася купи, накрийте тунець ще одним шматком хліба, зробивши сендвіч.
4. З яєчною начинкою.
Для сендвічів або бутербродів на 2 шматки хліба (100 г) відваріть 2 яйця до повної готовності (7 хв). Жовтки розімніть виделкою, білки наріжте дрібним кубиком чи натріть, змішайте із 1 ст.л. сметани, посоліть і поперчіть. Викладайте на хліб, а зверху прикрасьте листям свіжого шпинату чи руколи.
Недооцінений компонент — хліб. Використовуйте свіжий хліб, скуштуйте хліб на заквасці, із цільнозернового борошна, гречаний, житній. Кожен із цих видів корисніший за пшеничний батон і дає більшу ситість. Для приготування бутербродів або сендвічів скибочки можна попередньо підсмажити на сковороді чи в тостері.
Забули бутерброди вдома чи приготували надто мало? Врятує замовлення їжі додому та в офіс від !Fest Доставки: свіжі обіди, набори на компанію, ребра та м’ясо різних видів — тут підберете страви до смаку та для різних життєвих випадків.