Омлет — це одна з найулюбленіших страв не тільки дорослих, але й дітей. Особливо згадують багато людей омлет, як в садочку, адже він завжди виходить ніжним, пухким і дуже смачним. Приготування омлету в духовці робить страву ще кориснішою, зберігаючи всі важливі поживні речовини. У цій статті ви знайдете 10 найкращих рецептів омлету в духовці, які сподобаються навіть найвибагливішим дітям!
Поради щодо приготування
Щоб омлет вийшов соковитим, дотримуйтеся цієї пропорції: на кожне яйце беріть приблизно 50 мл молока. Ви можете додавати улюблені спеції вашої дитини, щоб зробити страву ще смачнішою. Також варто експериментувати з різними видами сиру, овочами або м’ясом для створення нових варіантів. Омлет чудово поєднується зі свіжими овочами та зеленню при подачі.
Класичний омлет з молоком в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- Щіпка солі
- Трохи масла для змащування форми
Спосіб приготування:
Збийте яйця з молоком і сіллю. Вилийте суміш у змащену маслом форму для запікання. Запікайте при 180°C близько 15-20 хвилин до рум’яності.
Омлет в лаваші в духовці
Інгредієнти:
- 2 лаваші (круглі або квадратні)
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 100 г твердого сиру
- 100 г шинки або вареної курки (за бажанням)
- 1 томат
- Сіль та перець на смак
- Олія для змащування форми
Спосіб приготування:
Збийте яйця з молоком, сіллю і перцем. У змащену олією форму викладіть лаваш, потім половину натертого сиру, нарізані томати та шинку. Залийте яєчною сумішшю, посипте рештою сиру і загорніть краї лаваша всередину. Запікайте при 180°C близько 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.
Омлет в духовці без молока
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 столові ложки води або рослинного бульйону
- Щіпка солі
- Трохи перцю (за бажанням)
- Олія або вершкове масло для змащування форми
Спосіб приготування:
Збийте яйця з водою (або бульйоном), сіллю і перцем до однорідної консистенції. Змажте форму для запікання олією або маслом. Вилийте яєчну суміш у форму, за бажанням додайте нарізані овочі або зелень. Запікайте при 180°C близько 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Омлет з овочами в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 1 невеликий кабачок
- 1 солодкий перець
- 50 г замороженого горошку
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Кабачок і перець наріжте кубиками. Збийте яйця з молоком та сіллю, додайте овочі. Викладіть у форму і запікайте при 180°C 20-25 хвилин.
Омлет з сиром в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 100 г тертого сиру (чедер або гауда)
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Змішайте яйця, молоко та сіль, додайте тертий сир. Викладіть суміш у форму для запікання і запікайте при 180°C 15-20 хвилин.
Омлет з куркою в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 150 г відвареного курячого філе, нарізаного кубиками
- Трохи солі
Спосіб приготування:
Збийте яйця з молоком і додайте куряче філе. Вилийте суміш у форму та запікайте при 180°C протягом 20 хвилин.
Омлет зі шпинатом в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 100 г свіжого шпинату
- 50 г тертого сиру
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Обсмажте шпинат до м’якості. Змішайте яйця, молоко, сир і шпинат. Викладіть у форму і запікайте при 180°C 20-25 хвилин.
Омлет з броколі в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 150 г відвареної броколі
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Відварену броколі розділіть на суцвіття. Збийте яйця з молоком, додайте броколі та запікайте при 180°C протягом 20 хвилин.
Омлет з сиром і зеленою цибулею в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 50 г сиру (бринза або фета)
- Нарізана зелена цибуля
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Збийте яйця з молоком, додайте сир та зелень. Вилийте суміш у форму і запікайте при 180°C 15-20 хвилин.
Омлет з томатами та базиліком в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 2 середніх томати
- Листя свіжого базиліку
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Томати наріжте кубиками, базилік дрібно наріжте. Змішайте яйця з молоком, додайте томати та базилік. Запікайте при 180°C 15-20 хвилин.
Омлет з кукурудзою і шинкою в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 100 г шинки, нарізаної кубиками
- 100 г консервованої кукурудзи
- Щіпка солі
Спосіб приготування:
Змішайте яйця з молоком, шинкою та кукурудзою. Викладіть у форму і запікайте при 180°C 20 хвилин.
Омлет з кабачком в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 середній кабачок
- 100 мл молока або води (можна замінити рослинним бульйоном)
- 50 г твердого сиру (за бажанням)
- 1 столова ложка олії
- Сіль та перець на смак
- Зелень (петрушка, кріп) — за бажанням
Спосіб приготування:
Натріть кабачок на тертці або наріжте тонкими скибочками. Збийте яйця з молоком (або водою), додайте сіль і перець, а також натертий сир, якщо бажаєте. У змащену олією форму викладіть кабачки рівномірним шаром. Залийте кабачки яєчною сумішшю і, за бажанням, посипте зеленню. Запікайте при 180°C протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Омлет з сиром і яблуками в духовці
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 100 мл молока
- 100 г сиру
- 1 середнє яблуко
- Щіпка кориці
Спосіб приготування:
Яблуко наріжте тонкими скибочками та трохи обсмажте. Збийте яйця з молоком, додайте сир і яблука. Запікайте при 180°C 20 хвилин.
Приготування омлету в духовці — це простий та корисний спосіб порадувати дітей смачною стравою. Від класичного рецепта до варіантів з овочами, сиром або куркою — кожен зможе знайти свою улюблену версію. Дитячий омлет в духовці виходить ніжним, корисним і легко засвоюється. Якщо ви хочете досягти ідеальної текстури, як у садочку, спробуйте пишний омлет в духовці — він стане справжнім хітом на вашій кухні та обов’язково сподобається вашим дітям!