Німецька кулінарна традиція: смачно, пряно та ситно

Зміст

Національні німецькі страви багаті на смачний хліб, м’ясо, картоплю та інші овочі. Щоб скуштувати їх, зовсім не обов’язково збирати валізи і купувати квитки на автобус Київ — Берлін. Бери рецепти за посиланням https://lvivskirecipes.com.ua/recipes/nimeczka/ та дивуй себе і свою родину новими смаками. А ми розповідаємо про класичні німецькі страви, які ти можеш приготувати у себе вдома.

Брецель

Брецель — це невелика булочка цікавої форми, яку готують з різних видів борошна, додають до неї насіння соняшнику, кунжуту, маку. Вона хрумка зовні та м’яка всередині. Якщо плануєш відвідати Німеччину, обов’язково завітай в пекарню, щоб купити там трохи хліба. Працюють вони тільки з 5 до 8 ранку, але воно того варте. 

Крім того, можеш спробувати приготувати їх вдома. Для цього візьми:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 15 г пресованих «Львівських дріжджів»;
  • 4 г солі;
  • 5 г цукру;
  • 20 г вершкового масла;
  • 135 г води.

Дріжджі розчини у воді кімнатної температури, додай до них просіяне борошно, сіль і цукор. Заміси тісто та додай м’яке масло. Залиш готову масу в теплому місці на 30 хвилин. Розділи на шматки по 60 г і зроби з кожного джгут довжиною 50 см. Сформуй вироби характерної форми та виклади на дошку з пергаментом. Відправ їх у морозилку на 30 хвилин. 

Приготуй содовий розчин — закип’яти 1 л води з 25 г соди. Зроби середній вогонь та проварюй брецелі по 10 секунд з кожного боку. Коли вони охолонуть, посип зверху морською сіллю і випікай в духовці при температурі 220°С протягом 10 хвилин. Найкраще брецелі смакують з різними соусами.

Берлінські пончики

Berliner — це пончик без отвору, наповнений джемом, посипаний цукровою пудрою. Ти легко знайдеш його в місцевих кафе та продуктових магазинах. Вартість такого пончика зазвичай не перевищує 1 євро, тому можна легко дегустувати різноманітні смаки. Berliner часто подають до новорічного столу.

Шніцель

Навряд є більш популярна німецька страва, ніж шніцель. Соковите м’ясо (курятина, телятина, свинина), панірувальні сухарі, борошно та яйця, олія для смаження — все це допоможе створити справжню німецьку атмосферу на твоїй кухні. Подавай до шніцелів журавлинний або томатний соус. А з порцією салату це повноцінний та збалансований прийом їжі. 

Страви з овочів

Картопля займає особливе місце в німецькій кулінарній традиції. Картофельпуфер — це картопляний млинець. Він чимось нагадує дерун та найчастіше продається на різдвяних ярмарках з яблучним пюре або сметаною, щоб кислинкою нейтралізувати жирність млинця.

Квашена капуста — ще одна німецька пристрасть. Її тонко шинкують і готують на зразок кімчі. Виходить смачна й корисна ферментована страва, яка ідеально підходить до традиційних ковбасок, тушкованого м’яса. Її можна вживати одразу або додатково протушкувати.

Дьонер

Можна довго сперечатися про походження цієї страви, але неможливо ігнорувати той факт, що в Німеччині її дуже люблять. Варто спробувати дьонер в Берліні, бо є думка, що саме від місцевої турецької громади він і взяв свій початок. А ще можна спробувати адаптувати рецепт для домашнього приготування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *