Що таке інтерактивна іграшка?

Що таке інтерактивна іграшка?
Зміст

Багато батьків ще не знають, що таке інтерактивна іграшка? А це справжній ключ до активного розвитку дитини. Такі іграшки не просто звеселяють дитину. Вони ще і взаємодіють із нею. Це означає, що вони можуть реагувати на рухи або слова дитини: відтворювати у відповідь певні звуки або виконувати певні рухи. Інтерактивна іграшка матиме звукові або світлові ефекти, елементи із різних за фактурою матеріалів. Сучасні технології та авторські рішення роблять інтерактивні іграшки справжніми друзями для дітей, особливо, якщо це стосується іграшок-тваринок.

Найпопулярніші моделі

Варіантів інтерактивних іграшок існує безліч. Серед найпопулярніших можна відмітити такі:

  1. Тваринки. Це котики, собачки, зайчики, ведмедики і т.д., які виглядають як мі-мі-мішні звірятка, що ідеально підходять на роль друга дитини. Якщо погладити іграшкового песика, він може виконати певну команду, наприклад, сісти, котик – замуркотіти тощо. Основне завдання, яке виконують такі іграшки, – прищепити дитині почуття відповідальності. Якщо ваша дитина просить придбати їй живе кошеня або щеня, то така іграшка може послужити ще і додатковим тренажером у догляді за тваринкою.
  2. Іграшки-оповідачі. Це моделі, що разом із дитиною можуть вивчати літери, цифри, слова з іноземної мови. Інтерактивні іграшки-оповідачі можуть розказати дитині казку, лічилку, проспівати їй пісеньку. Найчастіше це моделі у вигляді ляльок або тваринок.
  3. Іграшки-повторюшки. Це моделі, що можуть повторювати слова, які промовила дитина.
  4. Інтерактивні ляльки (найчастіше – пупси). Такі іграшки можуть виглядати як справжні немовлята, яких потрібно годувати, класти спати, купати тощо. Граючись у такі ігри з інтерактивним пупсом, дитина зможе відчути себе справжньою мамою.
  5. Дитячі ноутбуки, планшети, смартфони, розвиваючі плакати. Всі ці іграшки – незмінні помічники дитині у навчанні. Вони виглядають як справжні моделі, в них встановлені програми для навчання.
  6. Роботи. Ця категорія інтерактивних іграшок може рухатися, виконувати певні трюки. Керувати роботами можна за допомогою пульта д/у, голосом або через смартфон (відповідно до обраної моделі).

Користь від інтерактивних іграшок

Переваг використання саме таких іграшок – дуже багато. Граючись із ними дитина:

  • навчатиметься: вивчатиме літери, цифри, слова тощо;
  • тренуватиме дрібну моторику рук;
  • отримає перші навички догляду за кимось (тваринка чи пупс-немовля);
  • розвине свою фантазію та уяву;
  • розширить кругозір;
  • стимулюватиме не лише сенсоре, а і звукове, тактильне сприйняття інформації.

З якого віку купувати інтерактивні іграшки?

Першу інтерактивну іграшку можна купити дитині вже у півроку. Це моделі з яскравими лампочками та кнопками, які чудово розвиватимуть дрібну моторику рук. Більш технологічні іграшки варто купувати дитині вже у дошкільному віці, коли дитина буде в змозі оцінити всі її характеристики. Зазвичай виробник завжди вказує, для якого саме віку призначена та чи інша іграшка.

Коли дитині ще не виповнилося трьох років, можна купити їй інтерактивну іграшку у вигляді тваринки або іграшки-повторюшки. Діткам, старшим трьох років, можна придбати іграшкові інтерактивні смартфони, планшети. У 5-6 років діти вже будуть із задоволенням пізнавати більш складні дитячі комп’ютери, роботи. 

Обираючи іграшку, слід також зважати і на рівень розвитку своєї дитини. Можливо, він відповідатиме вже і більш складній іграшці, яку ви можете запропонувати дитині.

Інтерактивна іграшка – це цікавий та яскравий інструмент для активного розвитку дитини. Правильно обравши його, ви допоможете своїй дитині швидко та легко розвиватися граючись із улюбленими іграшками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *